Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Het Schottegat en de Sint Annabaai spelen geen rol in de toekomst van de cruisemarkt: het binnenwater is te veel vervuild en grote cruiseschepen kunnen steeds moeilijker de haven binnenvaren.

Wel moeten de kades en scheepswerven van Otrobanda verbeterd worden: het deel tussen de Emmabrug en de Julianabrug, dat bestemd is voor kleinere cruiseschepen en megajachten. Dit wordt aanbevolen door het Rotterdamse adviesbureau Maritime & Transport Business Solutions (MTBS) in het onlangs gepresenteerde havenbeleidsplan. Om het cruisetoerisme uit te breiden is een tweede megapier van belang, maar ook het binnenhalen van een cruiselijn die Curaçao als thuishaven heeft.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.