Curaçao moet haar aanbod en producten ‘updaten’ en zichzelf opnieuw uitvinden om gebruik te kunnen maken van het momentum.

Aldus de voorzitter van Curaçao International Financial Services Association (Cifa), Anuschka Cova, in een terugblik op het afgelopen jaar tijdens de nieuwjaarsborrel van Cifa.
De voorzitter richtte zich in haar speech op de veranderingen in de industrie en het kunnen inspelen op ontwikkelingen. Zo gaf zij aan dat het belangrijk is te begrijpen dat investeren in de sector op de lange termijn belangrijk zijn. Zij gaf aan dat de International Financial Sector (IFS) zich veerkrachtig heeft getoond. Cova voorspelt dat het mondiale financiële landschap zal blijven bewegen en veranderen. ,,Zo zijn er veel internationale wijzigingen geweest in de regelgeving en de druk van offshore jurisdicties.” Het is volgens haar belangrijk om te realiseren dat verandering geen slechte zaak is. Curaçao moet derhalve haar best doen om de IFS te laten groeien in de komende vier jaar. ,,Ik wil u garanderen dat door deze lijn te volgen, we het marktaandeel zullen heroveren.”
Cova geeft aan dat Curaçaos IFS alle benodigde elementen heeft om succesvol te zijn. Cifa kan er volgens haar, in samenwerking met Curaçao International Financial Center (CIFC), International Financial Group (IFG), Kamer van Koophandel, Curaçao Bankers’ Association (CBA), Association of International Bankers (IBA), Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) en alle andere stakeholders, in samenwerking met de overheid, voor zorgen dat Curaçao zich kan herpositioneren met het doel het marktaandeel te herwinnen. ,,We moeten hierbij de miljoenen dollars in overweging nemen die de sector bijdraagt aan de economie van Curaçao”, aldus de voorzitter.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.