De traditionele Fuikdag, op de eerste zondag van het jaar, was aanzienlijk minder druk dan de voorgaande editie. Waar er vorig jaar nog 200 boten op het feest afkwamen - een editie die in het teken stond van incidenten - waren er dit jaar volgens schatting van de Kustwacht zo’n 100 boten.
De kustwacht moest in actie komen toen er een boot met zeven opvarenden ter plekke zonk. De mensen zijn op de SuperRhib van de kustwacht teruggebracht. Ook is één aanhouding verricht. Een man die werd aangehouden wegens openbare dronkenschap probeerde te vluchten op een Seadoo maar werd na een korte achtervolging alsnog aangehouden.
De meteorologische dienst had vooraf code oranje uitgegeven vanwege hoge golven en harde wind, maar dit heeft niet tot problemen geleid, aldus woordvoerder Roderick Gouverneur van de kustwacht. ,,Mensen waren goed voorbereid. Aan land hebben we wel enkelen moeten wegsturen die zonder boot probeerden op en neer te pendelen met een watertaxi, maar verder is alles rustig verlopen.”


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.