Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De vakbonden PWFC, Apri, SEU, STSK, STO, STrAF en BTG zijn op 1 mei tijdens de viering van de Internationale Dag van de Arbeid met een belangrijke mededeling gekomen.

onderwijsplan

Na een jaar van overleg zijn de zeven partijen tot een akkoord gekomen over vakbondssolidariteit, genaamd Solidaridat Sindikal. Hiermee is de solidariteit tussen de bonden onderling geregeld, in het bijzonder op het gebied van vorming.
Tijdens de ceremonie op 1 mei in de sede van BTG heeft de adviseur van de verenigde vakbonden Errol Cova het kader, de filosofie en de inhoud van het vormingsplan toegelicht. Er zullen cursussen op drie niveaus worden georganiseerd, te weten basisvorming, voortgezette vorming en specialisaties. De trainingen zullen op 30 mei beginnen en staan open voor de leden van de aangesloten bonden maar ook voor andere geïnteresseerden.
Demissionair minister van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn Jaime Cordoba, demissionair minister van Economische Ontwikkeling Errol Goeloe, demissionair minister van Onderwijs Maureena Esprit-Maduro en Statenlid Marylin Moses waren aanwezig bij de ceremonie, die verder werd bijgewoond door de bestuursleden en de leden van de vakbonden en verschillende oudgedienden.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

No Tags found.