Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Het chique restaurant Bistro Le Clochard in Riffort Village is failliet verklaard.

leclochard2

Het bekende en markante restaurant in de voormalige ‘boogjes’ van het fort in Otrobanda werd in 1978 geopend door Freddy Berends, die in 2012 overleed. Zijn zoon Ghislain Berends, die al samen met zijn vader werkte bij een van Curaçaos hoogst gewaardeerde eetgelegenheden, stond de afgelopen jaren als directeur aan het roer.
Afgelopen zaterdag maakte het advocatenkantoor VanEps Kunneman VanDoorne in het Antilliaans Dagblad met een advertentie bekend dat de besloten vennootschap Ghisteje bv ‘in staat van faillissement is verklaard’ met benoeming van rechter Pieter de Kort tot rechter-commissaris en aanstelling van advocaat Stan van Liere tot curator. ,,Het faillissement is op eigen verzoek uitgesproken”, aldus de curator desgevraagd tegenover deze krant.
Uit de advertentie valt op te maken dat het faillissement reeds op 19 december 2016 bij vonnis is uitgesproken. Ghisteje bv, of zoals de advertentie tussen haakjes achter de formele naam meldt ‘Bistro Le Clochard’, werd in december 2004 opgericht (maar de zaak zelf bestond toen al veel langer). De bedrijfsomschrijving luidt: de exploitatie van een restaurant. Bestuurder is de 39-jarige Ghislain Berends.
Hij werd geboren in het jaar dat Bistro Le Clochard, volgens de website van het restaurant, voor het eerst de deuren opende: in 1978. Het was de droom van Alfredo Enrique ‘Freddy’ Berends - die in het Zwitserse Luzern zijn opleiding had genoten - om op die specifieke locatie zijn bistro te starten.
In die tijd was Riffort nog een verlaten en door ‘chollers’ - zwervers en drugsverslaafden - bewoonde omgeving, pal naast een oude elektriciteitscentrale die later werd ontmanteld. Maar Berends zette door en creëerde een klasserestaurant, geliefd bij zakenlieden en toeristen. Met de komst van het Renaissance Hotel van Meta Corp ernaast en de latere incorporatie van het fort veranderde (lees: verbeterde) de omgeving drastisch, en bleef Le Clochard een trekpleister voor de fijnproever.
Ghislain Berends laat in een reactie tegenover deze krant weten pas later deze week met een verklaring te komen omdat hij eerst bepaalde zaken moet afhandelen. Het is niet bekend of het restaurant eventueel onder een andere naam - of een andere vennootschap - verder gaat.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

No Tags found.