Al het nieuws

Van onze redactie
New York - De aandelenbeurzen in New York zijn gisteren met verlies gesloten. Walt Disney moest het ontgelden vanwege tegenvallende kwartaalresultaten, terwijl warenhuisketen Macy’s in de uitverkoop ging na sombere prognoses voor de rest van het jaar. De Dow-Jonesindex eindigde 1,2 procent in de min op 17.711,12 punten. De brede S&P 500 zakte 1 procent tot 2.064,46 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq leverde ook 1 procent in, bij 4.760,69 punten.
Walt Disney stond met een min van 4 procent onderaan de Dow Jones. Het entertainmentbedrijf kwam met tegenvallende berichten, vooral op het gebied van televisie. Die voedden de vrees onder beleggers voor de vooruitzichten van traditionele mediabedrijven.
Beleggers werden evenmin enthousiast van de cijfers en prognoses van warenhuisbedrijf Macy’s, dat 15 procent aan beurswaarde verloor. Macy’s verlaagde zijn winstverwachting voor dit jaar, na een tegenvallend eerste kwartaal. Ook andere winkel- en kledingbedrijven hadden het lastig. Zo stonden Wal-Mart en Nike onderin de Dow met minnen van 2,8 en 3,7 procent.
Horlogemaker Fossil Group sneed eveneens in zijn verwachtingen voor dit jaar, en zag 29 procent van zijn beurswaarde verdampen. Modehuis Michael Kors, dat samenwerkt met Fossil en een belangrijke leverancier is van Macy’s, leverde 12 procent in. Electronic Arts bleef met een winst van 14 procent wel aan de goede kant van de score. De resultaten van de maker van videogames overtroffen de verwachtingen van analisten.
Naast alle kwartaalcijfers viel de mislukte fusie tussen kantoorartikelenleveranciers Office Depot (min 40 procent) en Staples (min 18 procent) in slechte aarde. Een rechter haalde een streep door de megafusie, omdat die slecht zou zijn voor de concurrentie in de markt.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.