Al het nieuws

Van onze redactie
New York - De aandelenmarkten in New York zijn de maand mei goed begonnen. De koersen herstelden over een breed front van de stevige verliezen van de afgelopen week. Na een reeks tegenvallende data over de Amerikaanse economie lijkt een spoedige renteverhoging door de Federal Reserve ver weg.
De Dow-Jonesindex van dertig hoofdfondsen eindigde 0,7 procent hoger op 17.891,16 punten. De bredere S&P 500 kreeg er 0,8 procent bij en sloot op 2.081,43 punten. De technologiegraadmeter Nasdaq steeg 0,9 procent tot 4.817,59 punten.
Sterkste stijgers onder de hoofdfondsen met koerswinsten van allebei 1,6 procent waren doe-het-zelfketen Home Depot en betaalbedrijf Visa. Ook Microsoft was gewild na een positief analistenrapport van Bank of America Merrill Lynch. De technologiereus kreeg er 1,5 procent bij.
Vliegtuigbouwer Boeing stond onderaan de Dow met een verlies van 0,6 procent. IT-dienstverlener IBM, fabrikant van netwerkapparatuur Cisco Systems en smartphone- en computermaker Apple waren de overige dalers onder de hoofdfondsen. United Technologies eindigde vlak.
Een wisseling van de wacht bij Ferrari, waar topman Amedeo Felisa het stokje overdraagt aan Fiat-baas Sergio Marchionne, werd niet goed ontvangen. De in New York genoteerde Italiaanse sportwagenfabrikant leverde 2,9 procent in, ondanks sterke kwartaalcijfers en een verhoging van de winstprognose voor dit jaar.
Halliburton won 1,8 procent, terwijl branchegenoot Baker Hughes 2 procent verloor. De twee oliedienstverleners hebben de stekker getrokken uit de fusieplannen waar zij anderhalf jaar aan werkten. De Amerikaanse overheid geeft geen toestemming, omdat de concurrentie te zeer zou lijden onder een samensmelting.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).