Al het nieuws

Van onze redactie
New York - De aandelenbeurzen in New York zijn gisteren met winsten de handel uitgegaan.

Beleggers leken een dag voor de vergadering van de Europese Centrale Bank (ECB) weinig trek te hebben in risico’s. De Dow-Jonesindex sloot met een winst van 0,2 procent op 17.000,36 punten. De bredere S&P 500 won 0,5 procent tot 1.989,26 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq ging 0,6 procent vooruit en kwam op 4.674,38 punten.
Beleggers kijken uit naar de vergadering van de ECB, die vandaag naar verwachting nieuwe stappen zet in de strijd tegen de lage inflatie. Gezien de afzwakkende economische groei en de prijsdalingen in de eurolanden lijkt de ECB volgens kenners niet onder nieuwe maatregelen uit te kunnen.
Grondstofbedrijven herstelden van de stevige verliezen op dinsdag. Toen zette met name tegenvallende exportcijfers uit China de koersen in beweging. Olieconcern Chevron won 4,6 procent. Ook raffinaderij Tesoro (plus 5,4 procent) en grondstoffenhandelaar Freeport McMoRan (plus 5,7 procent) behoorden tot de winnaars.
De stijgende olieprijzen gaven de grondstofbedrijven een zetje in de rug. Uit gegevens van overheidsdienst EIA bleek dat de olievoorraden sterker waren gedaald dan verwacht.
Amazon, dat plannen heeft voor een eigen luchtvrachtvloot, verloor 0,1 procent. De internethandelaar tekende een leaseovereenkomst met Air Transport Service Group (ATSG) voor twintig vrachtvliegtuigen. Als onderdeel van de overeenkomst kan Amazon de komende vijf jaar een belang te nemen van 19,9 procent in ATSG, dat zijn beurswaarde krap 17 procent zag stijgen.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).