Al het nieuws

Van onze redactie
New York - De aandelenbeurzen in New York zijn gisteren voor de derde handelsdag op rij in het rood gesloten. De chemiesector op Wall Street was volop in beweging door berichten over een fusie van DuPont en Dow Chemical. De Dow-Jonesindex noteerde aan het slot van de handel 0,4 procent lager op 17.492,30 punten. De brede S&P 500 zakte 0,8 procent naar 2.047,62 punten. De technologiegraadmeter Nasdaq verloor 1,5 procent tot 5.022,87 punten.
DuPont en Dow Chemical zouden vergevorderde gesprekken voeren over een samengaan. Een deal, de grootste ooit in de chemiebranche, wordt mogelijk deze week al aangekondigd, aldus ingewijden. Na een fusie zal het nieuwe bedrijf mogelijk opbreken in twee of drie losse ondernemingen, om problemen met toezichthouders te voorkomen. Dow en DuPont stegen tot 11,9 procent.
Ook Yahoo wist de aandacht op zich gericht. Plannen om het belang in de Chinese branchegenoot Alibaba te verkopen worden in de ijskast gezet. In plaats van een verkoop worden andere mogelijkheden bestudeerd om het belang te scheiden van de reguliere activiteiten van het internetconcern. Topvrouw Marissa Mayer zei geen plannen te hebben om het bedrijf te verlaten. Yahoo verloor 1,3 procent en het in New York genoteerde Alibaba daalde 1,1 procent.
Technologieconcern Apple had ook een moeilijke dag met een koersverlies van 2,2 procent. Energiebedrijf Kinder Morgan noteerde 6,9 procent hoger. Het bedrijf meldde dinsdag nabeurs het dividend fors te verlagen. Het concern heeft geld nodig om zijn enorme schuldenberg af te lossen.
Groothandelsbedrijf Costco Wholesale zakte 5,4 procent na tegenvallende cijfers in het eerste kwartaal van zijn gebroken boekjaar. Sportkledingfabrikant Lululemon Athletica leverde ruim 13 procent in door teleurstellende resultaten.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).