Al het nieuws

Van onze redactie
New York - De werkgelegenheid in de Verenigde Staten is in november stevig blijven groeien en dat sterkt het vertrouwen van beleggers in ‘s werelds grootste economie.

De beurzen op Wall Street herstelden gisteren sterk van de flinke koersval van een dag eerder.
De Dow-Jonesindex, met daarin de dertig belangrijkste Amerikaanse beursfondsen, stond een dik halfuur voor de slotbel 2 procent hoger op 17.831 punten. De bredere S&P 500 steeg eveneens 2 procent tot 2.090 punten. Ook de technologiegraadmeter Nasdaq kreeg er 2 procent bij en kwam op 5.140 punten.
Uit overheidscijfers bleek dat er afgelopen maand in de VS meer banen bij zijn gekomen dan economen hadden voorzien. De werkloosheid bleef stabiel op 5 procent, het laagste niveau in zeven jaar. Daarmee komt de eerste renteverhoging sinds jaren door de Federal Reserve, de koepel van centrale banken, weer een stap dichterbij.
Alle dertig hoofdfondsen in New York stonden op winst. Technologieconcern Apple was lijstaanvoerder met een winst van 3,3 procent, op de voet gevolgd door concurrent Microsoft die er 3,2 procent bijkreeg. De bank JPMorgan Chase werd 2,9 procent meer waard.
Voor oliefondsen waren zulke winsten niet weggelegd. Chevron en ExxonMobil moesten het stellen met plusjes tot 0,5 procent en bungelden daarmee onderaan de Dow. Het oliekartel Opec heeft gisteren geen overeenstemming bereikt over een productiebeperking, wat de olieprijzen flink onder druk zette.
Bij de kleinere fondsen was cosmeticaproducent Avon Products een opvallende uitschieter. Het in zwaar weer verkerende bedrijf zou in de belangstelling staan van een investeerder en werd 5,5 procent meer waard. De producent van medische apparaten Cooper Cos verloor bijna 10 procent na een winstwaarschuwing.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.