Al het nieuws

Van onze redactie

Amsterdam - De plannen van de Europese Centrale Bank (ECB) en het banenrapport in de Verenigde Staten worden alom gezien als de heetste hangijzers in de komende beursweek.  Verzekeraar Delta Lloyd komt woensdag met een uitgebreidere update van zijn kapitaalpositie.

Allereerst wordt de novembermaand maandag afgesloten met cijfers over de industriële productie in Japan, de consumentenprijzen in Duitsland en de huizenmarkt in de Verenigde Staten. Een dag later worden data over de bedrijvigheid van de Amerikaanse en Chinese industrie alsook de industrie binnen de eurozone bekendgemaakt.

Op donderdag moet meer duidelijk worden over de plannen van ECB-president Mario Draghi om de inflatie in de eurozone aan te jagen. Mocht blijken dat het huidige beleid niet voldoende is om de inflatie naar het gewenste niveau van bijna 2 procent te krijgen, zal de ECB verdere actie ondernemen. Volgens Draghi kan het opkoopprogramma van de centrale bank van 60 miljard euro per maand in ,,omvang, samenstelling en duur'' aangepast worden. Momenteel loopt dat programma tot september 2016.

Het banenrapport van de Amerikaanse overheid op vrijdag kan meer duidelijkheid geven over het tijdstip voor een renteverhoging in de Verenigde Staten door de Federal Reserve. Het gros van de marktkenners gaat er vanuit dat de Fed nog in december het belangrijkste rentetarief zal verhogen. Loonstrookverwerker ADP komt woensdag met zijn rapport, dat al wat inzage kan geven in de banenmarkt van 's werelds grootste economie.

Zorgen over het kapitaal van Delta Lloyd kostten het bedrijf de afgelopen maanden een flink deel van zijn beurswaarde. 

Afgelopen week krabbelde het aandeel op na speculaties over een overname door NN Group (Nationale-Nederlanden). De Telegraaf meldde vrijdag echter dat NN Group op korte termijn geen poging gaat doen om Delta Lloyd over te nemen.

De Europese aandelenbeurzen sloten vrijdag in een tamme handelssessie nagenoeg onveranderd. De invloed vanuit de Verenigde Staten was daarbij gering. Donderdag bleef Wall Street dicht vanwege Thanksgiving. Op vrijdag was Wall Street een halve dag open.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.