Al het nieuws

Van onze redactie
New York - Wall Street liet gisteren na een halve handelsdag een wisselend beeld zien, waarbij grote koersuitslagen uitbleven. Donderdag waren de aandelenmarkten in New York dicht voor Thanksgiving Day. Er was nauwelijks nieuws voorhanden om de Amerikaanse beurshandel richting te geven.
De Dow-Jonesindex eindigde 0,1 procent lager op 17.798,49 punten. De brede S&P 500 steeg 0,1 procent tot 2.090,11 punten en de technologiegraadmeter Nasdaq won 0,2 procent tot 5.127,52 punten.
Gisteren was het Black Friday in de Verenigde Staten. Op de vrijdag na Thanksgiving begint traditioneel het kerstinkopenseizoen, veruit de belangrijkste periode van het jaar voor de meeste winkeliers in de VS. Winkeliers proberen met kortingsacties klanten naar hun winkels te lokken. Maandag is het Cyber Monday. Dan gaan Amerikanen op jacht naar koopjes op het internet.
De drukte op Black Friday leek dit jaar echter mee te vallen, in tegenstelling tot eerdere jaren. De rijen voor de winkels waren kort. Dat kwam mede door het slechte weer en het spreiden van kortingsacties over een langere periode. Ook wordt steeds vaker via internet gekocht. De aandelen van winkelbedrijven stonden daarom overwegend in het rood. Zo stond Wal-Mart Stores 0,6 procent lager, verloor Macy’s 1 procent en zakte Best Buy 1,5 procent. Internethandelaar Amazon moest 0,3 procent omlaag.
Entertainmentconcern Walt Disney had een moeilijke dag met een min van 3 procent. Walt Disney liet weten dat zijn sportzender ESPN dit jaar 3 miljoen abonnees heeft verloren. Ook andere mediabedrijven gingen mee omlaag. Viacom ging 2,2 procent achteruit, Time Warner leverde 0,7 procent in en 21st Century Fox zakte 1,2 procent.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).