Al het nieuws

Van onze redactie
New York - De beurzen in New York zijn gisteren met winst gesloten. Beleggers op Wall Street leken daarmee de zorgen over de terreuraanslagen in Parijs naast zich neer te leggen. Producenten van defensiematerieel stonden in de belangstelling, terwijl de toegenomen terreurdreiging bedrijven die actief zijn in de reisbranche onder druk zette.
De leidende Dow-Jonesindex sloot uiteindelijk 1,4 procent hoger op 17.483,01 punten. De brede S&P 500 steeg 1,5 procent tot 2.053,19 punten. De technologiegraadmeter Nasdaq klom 1,2 procent tot 4.984,62 punten.
Northrop Grumman, maker van de onbemande Global Hawk drone, won 4,4 procent. Lockheed Martin, een van de bedrijven achter gevechtsvliegtuig F-22, won 3,5 procent en Raytheon, producent van de Tomahawk kruisraketten, zag zijn beurswaarde 4,1 procent stijgen.
Aan de andere kant stonden de luchtvaart- en toerismefondsen in New York onder druk door de vrees dat mensen minder zullen reizen vanwege de toegenomen dreiging. Delta Air Lines (min 2,2 procent), boekingensite Expedia (min 2,1 procent) en cruisemaatschappij Carnival (min 1,5 procent) sloten in het rood.
Hotelketen Starwood Hotels verloor 3,6 procent. Starwood gaat fuseren met branchegenoot Marriott International in een deal ter waarde van 12,2 miljard dollar. Door de combinatie ontstaat 's werelds grootste hotelbedrijf met 1,1 miljoen kamers, verdeeld over ruim 5.500 hotels in meer dan honderd landen. Het aandeel van Marriott sloot 1,4 procent hoger.
Op macro-economisch vlak bleek dat de bedrijvigheid in de industrie rond New York in november verder is gekrompen, maar wel iets minder sterk dan in oktober. De zogeheten Empire State-index kwam uit op min 10,7 tegen min 11,4 een maand eerder.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).