Al het nieuws

Van onze redactie
New York - De effectenbeurzen in New York lieten gisteren aan het slot kleine verliezen zien.

De handelsvolumes op de Amerikaanse financiële markten waren laag aangezien de obligatiemarkt in de Verenigde Staten dicht is vanwege Veterans Day. De Amerikaanse detailhandelaars hadden een moeilijke dag op Wall Street.
De Dow-Jonesindex eindigde 0,3 procent lager op 17.702,22 punten. De brede S&P 500 zakte 0,3 procent tot 2.075,00 punten en de technologiegraadmeter Nasdaq daalde ook 0,3 procent, tot 5.067,02 punten.
Macy’s verloor 14 procent na tegenvallende kwartaalcijfers. De winkelketen kwam onder meer met een winstwaarschuwing. Ook warenhuisbedrijf J.C. Penney opende de boeken. Die cijfers waren beter dan verwacht. Het aandeel leverde desondanks 1,8 procent aan waarde in. Ook andere winkelketens zoals Nordstrom en Kohl's zaten in de hoek waar de klappen vielen met verliezen van 3,7 en 5 procent. Supermarktconcerns Wal-Mart Stores en Target daalden respectievelijk 1,9 en 3 procent.
Oliebedrijf Apache zakte 7,3 procent. Branchegenoot Anadarko Petroleum heeft zijn overnamebod op Apache ingetrokken nadat het voorstel was afgewezen. Anadarko ging 3,8 procent omlaag. De in New York genoteerde Chinese internetgigant Alibaba daalde 1,9 procent, ondanks een verkooprecord in China op Singles Day, een voor de onlineverkoop belangrijke feestdag.
Brouwer Molson Coors Brewing noteerde 4,4 procent hoger. Als onderdeel van de overname van SABMiller door AB InBev verkoopt eerstgenoemde zijn belang in het Amerikaanse samenwerkingsverband MillerCoors aan partner Molson Coors voor een bedrag van omgerekend 11 miljard euro. De verkoop is nodig om goedkeuring te krijgen voor de fusie van de regelgevende instanties in de Verenigde Staten.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).