Al het nieuws

Van onze redactie
New York - De beurzen op Wall Street toonden gisteren, met nog een klein halfuur handelen voor de boeg, een verdeeld beeld. Het vooruitzicht van een mogelijke renteverhoging in december bleef een schaduw werpen op de Amerikaanse aandelenmarkten, waardoor grote uitslagen beperkt bleven. Richtinggevend nieuws was verder schaars.
De Dow-Jonesindex met daarin de dertig belangrijkste Amerikaanse beursfondsen stond omstreeks 21.35 uur 0,1 procent hoger op 17.751 punten. De bredere S&P 500 steeg ook 0,1 procent tot 2.074 punten. De technologiegraadmeter Nasdaq verloor 0,3 procent tot 5.081 punten.
McDonald’s wist de aandacht op zich gericht, vanwege een beleggersdag. Daarin stelde het een aantal nieuwe financiële en bedrijfsmatige doelen. Ook werd het dividend verhoogd. Het aandeel steeg 0,1 procent.
Zadenhandelaar Monsanto werd 1,5 procent minder waard na een winstwaarschuwing. Kledingketen Gap leverde 1,3 procent in na tegenvallende resultaten. Huizenbouwer D.R. Horton kwam juist met meevallende cijfers en won ruim 7 procent.
Zonne-energiebedrijven gingen hard omlaag na slecht ontvangen kwartaalupdates. SunEdison speelde 22,3 procent kwijt en TerraForm Power en TerraForm Global daalden 20,1 procent en 4,2 procent. First Solar en SunPower behoorden met minnen van 5,5 procent en 6,7 procent ook tot flinke verliezers.
Oliebedrijf Anadarko Petroleum toonde een min van 6 procent. Het bedrijf heeft naar verluidt een bod gedaan op branchegenoot Apache (min 1 procent), dat is afgewezen.
Qua macro-economisch nieuws waren er ook weinig richtinggevende data voorhanden voor beleggers. Voorbeurs kwamen cijfers naar buiten over de Amerikaanse import- en exportprijzen, die vorige maand verder zijn gedaald. De groothandelsvoorraden bleken in september gestegen.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.