Al het nieuws

Van onze redactie
Amsterdam - De komende beursweek wordt gekenmerkt door een grote hoeveelheid macro-economische cijfers, met de Europese groeicijfers als hoogtepunt op vrijdag.

Op de beurs in Amsterdam zal verder de aandacht uitgaan naar de resultaten van onder meer Ahold, Aegon, SBM Offshore en Boskalis.
Vrijdag komen eerste ramingen naar buiten over de groei van onder meer de Duitse en Nederlandse economie en de economie van de eurozone in het derde kwartaal. Voor Nederland wordt door economen in doorsnee een vooruitgang met 0,4 procent in vergelijking met de voorgaande periode voorspeld, net als voor de eurozone.
Verder komen deze week nog cijfers over onder meer de Nederlandse industrie en winkelverkopen en de Duitse handel en inflatie. Over de eurozone komen nog data over de industrie en de handel. In de Verenigde Staten worden gegevens gemeld over onder meer de winkelverkopen en het consumentenvertrouwen. Vrijdag kwam een zeer sterk cijfer over de Amerikaanse arbeidsmarkt.
De blik van beleggers zal ook gericht zijn op China. Gisteren werd bekend dat de Chinese export en import in oktober verder zijn gedaald en later deze week zullen cijfers worden gepubliceerd over de Chinese detailhandelsverkopen, de industrie en de inflatie. Mogelijk kunnen die meer duidelijkheid bieden over de staat van de tweede economie van de wereld, die duidelijk tekenen van afkoeling vertoont.
Supermarktconcern Ahold opent woensdag de boeken over het afgelopen kwartaal. Die dag komt ook maritiem dienstverlener aan de oliesector SBM Offshore met resultaten. Op donderdag maakt verzekeraar Aegon zijn cijfers bekend. Op vrijdag staat baggeraar en maritiem dienstverlener Boskalis op de rol. Uit het buitenland komen deze week resultaten van onder andere Vodafone, E.ON, Henkel en Zalando.
De Europese beurzen zijn vrijdag overwegend met winst gesloten, geholpen door de onverwacht sterke groei van de werkgelegenheid in de VS. Die maakt een Amerikaanse renteverhoging in december waarschijnlijk. De AEX-index in Amsterdam sloot 0,7 procent in de plus op 469,83 punten. In New York sloten de graadmeters zonder grote koersuitslagen. De Dow-Jonesindex eindigde 0,3 procent in de plus op 17.910,33 punten. De brede S&P 500 sloot nagenoeg onveranderd.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).