Al het nieuws

Van onze redactie
New York - De aandelenmarkten op Wall Street verloren gisteren voor de tweede dag op rij licht terrein. Beleggers wachtten op het rentebesluit van de Federal Reserve van vandaag, en verwerkten daarnaast wisselende kwartaalresultaten van bedrijven.
De toonaangevende Dow-Jonesindex sloot 0,2 procent lager op 17.581,43 punten. De bredere S&P 500 zakte 0,3 procent tot 2.065,89 punten. De technologiegraadmeter Nasdaq leverde 0,1 procent in en eindigde op 5.030,14 punten.
Onder de dertig hoofdfondsen was IBM veruit de sterkste daler. Het technologieconcern, dat vorige week al een winstwaarschuwing gaf voor het lopende boekjaar, liet weten dat beurswaakhond SEC de boekhouding tegen het licht houdt. Het aandeel ging 4 procent onderuit.
Chemieconcern DuPont was de sterkste stijger in de Dow met een winst van 2,8 procent. Farmaceut Pfizer won 2,4 procent na beter dan verwachte kwartaalresultaten. De cijfers van de veel kleinere branchegenoot Bristol-Myers Squibb verrasten eveneens, wat een koerswinst van 3,5 procent opleverde.
De Chinese uitbater van internetmarktplaatsen Alibaba wist afgelopen kwartaal ondanks de zwakkere economische groei in eigen land de omzet met een derde op te voeren. Ook de winst liep op, mede dankzij een belastingmeevaller. De cijfers werden beloond met een koerswinst van 4,1 procent.
Autobouwer Ford trad eveneens met kwartaalcijfers naar buiten. De sterke winststijging voldeed hier echter niet aan de verwachtingen van analisten en beleggers, ondanks recordprestaties in eigen land. Het aandeel verloor 5 procent.
Chipfabrikant Fairchild Semiconductor werd 4,3 procent meer waard. Volgens persbureau Bloomberg overweegt de Frans-Italiaanse branchegenoot STMicroelectronics, de grootste chipmaker van Europa, een bod uit te brengen op het bedrijf.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.