Al het nieuws

Van onze redactie
New York - De belangrijkste graadmeters op de Amerikaanse aandelenmarkten bleven gisteren dicht bij huis. Beleggers wachten op het rentebesluit van de Federal Reserve, de koepel van centrale banken in de Verenigde Staten, later in de week.
De Dow-Jonesindex, waarin de dertig belangrijkste Amerikaanse beursfondsen zijn verzameld, eindigde 0,1 procent in de min op 17.623,05 punten. De bredere S&P 500 zakte 0,2 procent tot 2.071,18 punten. De technologiegraadmeter Nasdaq kreeg er 0,1 procent bij en sloot op 5.034,70 punten.
De Fed begint vandaag aan zijn tweedaagse beleidsvergadering. Hamvraag is of de centrale bank de langverwachte verhoging van het belangrijkste rentetarief nu wel aandurft. Vorige maand achtte het bestuur de tijd nog niet rijp, met het oog op de recente onrust op de financiële markten.
Beleggers kregen gisteren een tegenvallend cijfer over de Amerikaanse huizenmarkt te verwerken. Het tempo waarin nieuwbouwwoningen worden verkocht bleek in september veel sterker te zijn gedaald dan economen gemiddeld hadden voorzien.
Sterkste stijger bij de hoofdfondsen in New York was software- en technologieconcern Microsoft met een winst van 2,6 procent. Ook creditcardmaatschappij Visa was in trek met een winst van 1,4 procent. Onderaan de Dow bungelde smartphonemaker Apple met een verlies van 3,2 procent.
Dalende olieprijzen zetten de koersen van energiebedrijven onder druk. Chevron en ExxonMobil waren na Apple de sterkste dalers in de Dow met verliezen van 2,7 en 2,1 procent. Duke Energy verloor 2 procent. Het koopt voor 4,9 miljard dollar aardgasleverancier Piedmont Natural Gas (plus 37 procent).
De derdekwartaalcijfers van Xerox vielen niet in goede aarde. De producent van printers en kopieerapparaten en digitaal dienstverlener schreef over het derde kwartaal rode cijfers en gaf aan de strategie onder de loep te nemen. Het aandeel zakte 3 procent in waarde.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).