Al het nieuws

Van onze redactie
New York - De Amerikaanse aandelenbeurzen sloten gisteren voor het eerst deze week met winst. Beleggers verwerkten overwegend meevallende resultaten uit het bedrijfsleven, maar vooral de extra steun waarop ECB-president Mario Draghi hintte gaf een impuls aan de handel op Wall Street.
De Dow-Jonesindex sloot met een winst van 1,9 procent op 17.489,16 punten. De S&P 500 steeg 1,7 procent tot 2.052,51 punten en de Nasdaq ging 1,7 procent vooruit tot 4.920,05 punten.
,,Beleggers reageren vooral op nieuwe stappen om de Europese economie aan te jagen. De verwachtingen voor de winstgevendheid waren zo laag, dat die door de meeste bedrijven gemakkelijk overtroffen zullen worden”, zei een handelaar. ,,Ook de verwachting dat China alles op alles zal zetten om de economie te stabiliseren voedt het optimisme in de markt”.
De ECB koopt maandelijks voor 60 miljard euro aan leningen op bij financiële instellingen. In december buigt de bank zich over de effectiviteit van die steun. Mocht die te wensen overlaten, dan zal het steunbeleid worden aangepast. Het opkoopprogramma loopt overigens per definitie tot september volgend jaar.
McDonald's boekte met een plus van 8,1 procent de sterkste koerswinst in 7 jaar nadat de fastfoodketen beter dan verwachte cijfers over het derde kwartaal presenteerde. Veilingsite eBay verhoogde zijn winstprognose en steeg 13,9 procent, de grootste positieve uitslag sinds 2012. Ook Dow Chemical (plus 5,1 procent) en chipfabrikant Texas Instruments (plus 11,9 procent) overtroffen de gemiddelde analistenverwachtingen voor hun resultaten.
Farmaceut Valeant moest het opnieuw ontgelden na het verlies van 19 procent op woensdag, toen berichten over omzetfraude naar buiten kwamen. Valeant sprak de beschuldiging donderdag opnieuw tegen en kredietbeoordelaar S&P liet weten geen reden te zien om zijn kredietwaardigheidsbeoordeling van het bedrijf te wijzigen. Beleggers waren niet overtuigd, getuige het koersverlies van 7,4 procent.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).