Al het nieuws

Van onze redactie

New York - Weight Watchers straalde op Wall Street. De beurswaarde van het dieetbedrijf verdubbelde ruimschoots nadat bekendgemaakt werd dat mediagrootheid Oprah Winfrey een forse hoeveelheid aandelen in de onderneming koopt en toetreedt tot de raad van bestuur. Het bredere sentiment werd echter gedrukt door tegenvallende resultaten van Morgan Stanley.

De Dow-Jonesindex sloot 0,1 procent hoger op 17.230,54 punten en de S&P 500 kwam met een marginale plus op 2.033,66 punten. De Nasdaq won 0,4 procent tot 4.905,47 punten, onder meer dankzij een koerswinst van bijna 3 procent voor Netflix.

Oprah, wiens gewicht door de jaren heen behoorlijk jojode, koopt in eerste instantie een aandelenbelang van 10 procent in Weight Watchers. De tv-diva krijgt daarnaast een optie op nog eens 5 procent en gaat verslag doen van haar eigen vorderingen met een afslankprogramma. Beleggers speculeerden er op dat Oprah een ommekeer teweeg kan brengen bij Weight Watchers, dat al langere tijd kampt met magere financiële resultaten. Het aandeel schoot 105 procent omhoog.

De nettowinst van Morgan Stanley (min 4,8 procent) daalde van 1,6 miljard dollar in het derde kwartaal van 2014 tot 1 miljard dollar in het afgelopen kwartaal. De totale opbrengsten van de bank zakten vorig kwartaal met 1,1 miljard dollar naar 7,8 miljard dollar. Dat is de sterkste daling van de afgelopen drie jaar.

De Chinese economie groeide in het derde kwartaal met 6,9 procent. Dat cijfer was weliswaar een fractie hoger dan economen in doorsnee hadden voorzien, maar het is ook de laagste groei sinds 2009. China had de afgelopen jaren een amper te stillen honger naar diverse grondstoffen om de hoge economische groei vol te kunnen houden. Nu de klad er enigszins inzit, daalden de prijzen van olie en andere grondstoffen flink.

Oliereus ExxonMobil leverde 1,8 procent in. Dienstverlener Halliburton, dat eerder op de dag tegenvallende resultaten naar buiten bracht, moest 1,2 procent terug en koperdelver Freeport McMoRan verloor 3,3 procent.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).