Al het nieuws

Van onze redactie

AMSTERDAM (ANP) - Beleggers kijken deze week uit naar de opening van het cijferseizoen door het Amerikaanse aluminiumconcern Alcoa en de notulen van de Fed-rentevergadering. In Nederland komt apotheektoeleverancier Fagron vrijdag met een handelsupdate naar buiten.

De invloed vanuit China, dat de markten in het afgelopen kwartaal fors onder druk zette, zal aan het begin van de week zeer gering zijn. Pas op donderdag gaan de beurzen in het land weer open. Dan worden ook de cijfers over de dienstensector in China bekend. De beurs in Hongkong is wel gewoon open.

Verder staan de rentebesluiten van Japan en het Verenigd Koninkrijk en de notulen van de laatste vergadering van de Federal Reserve op de agenda. Uit de notulen van de centrale bank hopen beleggers signalen te krijgen wanneer de rente omhoog gaat.

Afgelopen vrijdag kregen beleggers alvast een teleurstellend banenrapport en slechte cijfers over de fabrieksorders voor hun kiezen. Het maandelijkse banenrapport is van grote invloed op het rentebeleid van de Fed. Deze maand en in december vinden beleidsvergaderingen plaats van de centrale bank. Die kan wegens de recente magere banengroei besluiten voorlopig af te zien van een renteverhoging.

Alcoa komt donderdag nabeurs met cijfers over het eerste kwartaal. Het aluminiumconcern trapt traditiegetrouw als eerste grote beursfonds de cijferperiode in de VS af.

Op Beursplein 5 wordt gekeken naar Fagron. Mogelijk geeft de Belgische toeleverancier aan apotheken aan het einde van de week meer prijs over de ,,verkennende gesprekken'' die het voert met verschillende partijen die interesse hebben in een mogelijke overname van de onderneming. Fagron zei eerder de interesses zorgvuldig te evalueren, rekening houdend met de belangen van al haar aandeelhouders.

Zowel de Europese als de Amerikaanse graadmeters begonnen het vierde kwartaal onlangs gematigd positief. Beleggers legden vrijdag het teleurstellende banenrapport en slechte cijfers over de fabrieksorders naast zich neer, al zag het daar in eerste instantie niet naar uit. De AEX in Amsterdam sloot vrijdag 0,9 procent hoger op 422,58 punten. De beurzen in Londen, Frankfurt en Parijs gingen tot 0,9 procent vooruit. In New York werden winsten tot 1,7 procent geboekt.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.