Al het nieuws

Van onze redactie

New York - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag met flinke winsten gesloten. Beleggers op Wall Street verwerkten een aantal macro-economische cijfers uit de Verenigde Staten. Verder wordt vooral nog steeds uitgekeken naar het rentebesluit van de Federal Reserve op donderdag.

De Dow-Jonesindex noteerde aan het slot van de handel 1,4 procent hoger op 16.599,85 punten. De bredere S&P 500 steeg 1,3 procent tot 1978,09 punten en de technologiegraadmeter Nasdaq klom 1,1 procent tot 4860,52 punten.

Voorbeurs maakte de Amerikaanse overheid bekend dat de winkelverkopen in augustus met 0,2 procent zijn gestegen op maandbasis. Economen rekenden gemiddeld op een iets sterkere toename van de detailhandelsverkopen. Een maand eerder gingen de verkopen met een herziene 0,7 procent omhoog.

Verder werd gemeld dat de industriële productie in de VS vorige maand met 0,4 procent is gedaald ten opzichte van een maand eerder. Dat is de scherpste daling in achttien maanden. In juli steeg de productie nog met een bijgestelde 0,9 procent. Daarnaast werd bekend dat de industriële bedrijvigheid in de economisch belangrijke staat New York in september opnieuw flink is afgenomen.

De Fed begint woensdag aan zijn tweedaagse beleidsvergadering. Beleggers zijn nog onzeker of donderdag de rente al verhoogd gaat worden. Mogelijk kan de Fed wachten met een renteverhoging gezien de recente onrust op de beurzen en de afzwakkende wereldeconomie.

Fiat Chrysler Automobiles ging 3,4 procent omhoog. De autowerkersvakbond UAW blijft in gesprek met het autoconcern over een nieuw arbeidscontract. Daardoor is een mogelijke staking voorlopig van de baan.

De producent van actiecamera's GoPro eindigde 2,1 procent hoger. Het bedrijf zou volgens analisten van Northland Capital Markets een aantrekkelijke overnameprooi kunnen zijn voor Apple en andere ondernemingen.

De koeriersbedrijven UPS en FedEx zaten eveneens in de lift met winsten tot 3,6 procent. Ook de oliesector ging vooruit. Zo won Chevron 1,9 procent.

De euro was 1,1268 dollar waard, tegen 1,1270 dollar bij het Europese slot. Een vat Amerikaanse olie werd 1,5 procent duurder op 44,67 dollar. Brent steeg 0,6 procent in prijs tot 46,63 dollar per vat.

 

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).