Al het nieuws

Van onze redactie

New York - Het naderende rentebesluit van de Federal Reserve, de Amerikaanse koepel van centrale banken, maakte beleggers op Wall Street maandag weer nerveus.

Donderdag moet blijken of de Fed de economie nu al sterk genoeg vindt voor een verhoging van de rente, die geld voor investeringen duurder zou maken.

Vooruitlopend op het Fed-besluit verloren de aandelenmarkten terrein. De Dow-Jonesindex sloot 0,4 procent lager op 16.370,96 punten. De bredere S&P 500 daalde eveneens 0,4 procent tot 1953,03 punten. De technologiegraadmeter Nasdaq zakte 0,3 procent tot 4805,76 punten.

Sterkste daler in de Dow was Cisco Systems. De fabrikant van netwerkapparatuur werd 1,2 procent minder waard, net als IT-dienstverlener IBM. Betaalbedrijf Visa, softwarereus Microsoft en chemieconcern DuPont verloren alle drie rond de 1 procent.

Computer-, smartphone- en tabletfabrikant Apple was de sterkste stijger bij de hoofdfondsen. Het bedrijf liet weten dat zijn nieuwste iPhone-modellen in de voorverkoop op koers liggen om het verkooprecord van hun voorgangers te verbreken. Concrete cijfers werden niet genoemd. Het aandeel won 1 procent.

Alibaba verloor 3,1 procent. Zakenblad Barron's stelde afgelopen weekeinde dat de koers van het Chinese internetbedrijf met zeker de helft naar beneden zou moeten. Het wees op de afkoelende economie in China, maar ook op de manier waarop Alibaba wordt geleid. Grootaandeelhouder Yahoo! leverde 3,5 procent aan beurswaarde in.

Softwarebedrijf Solera maakte een koerssprong van 8,5 procent. De in de afhandeling van verzekeringstransacties gespecialiseerde onderneming heeft ingestemd met een overnamebod van 6,5 miljard dollar (5,7 miljard euro) in contanten van investeerder Vista Equity Partners.

De euro was 1,1320 dollar waard, tegen 1,1331 dollar aan het einde van de Europese beurshandel op vrijdag. De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 1,2 procent tot 44,08 dollar. Brentolie werd 3,4 procent goedkoper en werd verhandeld voor 46,51 dollar per vat.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.