Al het nieuws

Van onze redactie

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York lieten vrijdag aan het slot van een handelsdag met lichte volumes kleine winsten zien.

Er was weinig richtinggevend nieuws voorhanden voor beleggers op Wall Street. Er wordt vooral uitgekeken naar het rentebesluit volgende week van de Amerikaanse Federal Reserve. Mogelijk gaat de Fed dan voor het eerst in jaren de rente verhogen.

De Dow-Jonesindex sloot 0,6 procent hoger op 16.433,09 punten. De S&P 500 klom 0,5 procent tot 1961,05 punten en de technologiebeurs Nasdaq won 0,5 procent tot 4822,34 punten.

Volgens analisten zullen de beurzen blijven schommelen tot het rentebesluit van de Fed volgende week donderdag. De Amerikaanse centrale bank kan vanwege de recente onrust op de financiële markten en de afzwakkende wereldeconomie besluiten om de rente pas later dit jaar te gaan verhogen. De rente in de Verenigde Staten staat al sinds eind 2008 op het historisch lage niveau van 0 tot 0,25 procent.

Voorbeurs werd bekend dat de Amerikaanse producentenprijzen in augustus op maandbasis stegen noch daalden. Kort na opening meldde de Universiteit van Michigan dat het consumentenvertrouwen in de VS in september is gedaald naar het laagste niveau in een jaar tijd. Amerikaanse consumenten zijn bezorgd over een zwakkere economische groei in hun land door de onrust op de financiële markten en de trager groeiende wereldeconomie.

Supermarktconcern Kroger tekende een winst op van meer dan 5 procent, dankzij meevallende kwartaalcijfers en een verhoging van de winstverwachting voor het gehele boekjaar.

Kleding- en schoenenwinkelketen Zumiez kelderde bijna 33 procent. Het bedrijf kwam met tegenvallende resultaten en vooruitzichten naar buiten.

Oliefondsen hadden last van de lagere olieprijzen. Oliedienstverleners Halliburton, Schlumberger en Baker Hughes leverden tot 1 procent in. De prijs van een vat Amerikaanse olie zakte 2,5 procent tot 44,76 dollar. Brentolie werd 1,6 procent goedkoper en kostte 48,12 dollar per vat.

De euro noteerde 1,1338 dollar, tegen 1,1331 dollar bij het Europese slot van de handel.

 


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).