Al het nieuws

Van onze redactie

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag met stevige verliezen gesloten. Aanvankelijke winsten verdwenen na de publicatie van cijfers die een renteverhoging in de VS mogelijk dichterbij brengen. Beleggers leken verder niet onder de indruk van de nieuwe producten die Apple op zijn jaarlijkse 'event' presenteerde.

De Dow-Jonesindex sloot 1,5 procent in de min op 16.253,57 punten. De breed samengestelde S&P 500 eindigde 1,4 procent lager op 1942,04 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq zakte 1,2 procent naar 4756,53 punten.

Apple leverde bijna 2 procent in. Het technologieconcern presenteerde woensdag zoals verwacht onder meer een grotere versie van de iPad, een vernieuwing van de iPhone en nieuwe mogelijkheden voor Apple TV. Echte verrassingen waren er echter niet bij het jaarlijkse feestje van 's werelds duurste bedrijf.

Alle dertig hoofdfondsen in de De Dow Jones eindigden in de min. Het financiële concern Goldman Sachs hield de schade met een min van 0,1 procent het meest beperkt. Oliemaatschappij Chevron sloot de rij met een verlies van 2,5 procent.

Boekenwinkelketen Barnes & Noble verloor ruim een kwart van zijn beurswaarde, na de presentatie van tegenvallende resultaten over het afgelopen kwartaal. Daarin liep het verlies van het bedrijf op, terwijl de verkopen van de eigen e-reader, Nook, flink afnamen.

Beleggers hielden zich woensdag verder bezig met de vraag of de Federal Reserve de rente in de VS volgende week zal verhogen. De melding van een aanzienlijke stijging van de vacatures in de VS voedden de gedachte dat die stap daadwerkelijk zal worden gezet. Dat besluit kan negatief uitpakken voor de aandelenhandel, die de afgelopen jaren werd gestuwd door het stimuleringsbeleid van de Fed.

,,Het lijkt erop dat goed nieuws wordt gezien als slecht nieuws'', zei een Amerikaanse beleggingsstrateeg in dat verband tegen persbureau Bloomberg. ,,Mensen letten nu scherper op de economische cijfers, omdat de Fed heeft gezegd dat ze dat moeten doen. Dit kan een renteverhoging dichterbij brengen.''

De prijs van een vat Amerikaanse olie zakte met 3,6 procent naar 44,28 dollar. De euro was woensdagavond 1,1205 dollar waard, tegen 1,1155 dollar bij het slot van de Europese beurzen eerder op de dag.

 


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).