Al het nieuws

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index in Amsterdam is de handelsweek maandag met winst begonnen. Ook elders in Europa sloten de graadmeters hoger. Daarmee herstelden de effectenbeurzen enigszins van de zware verliezen op vrijdag. De handel verliep relatief rustig aangezien Wall Street gesloten is vanwege Labor Day.

De AEX sloot 0,6 procent hoger op 435,50 punten. De MidKap was met een verlies van 0,6 procent op 650,36 punten, de vreemde eend in de bijt. De beurzen in Frankfurt, Parijs en Londen stegen 0,6 tot 0,7 procent.

Grootste stijgers in de AEX waren ING en kabelaar Altice met winsten van 1,3 procent. Digitaal beveiliger Gemalto stond onderaan met een verlies van krap 2 procent. In de MidKap toonde toeleverancier aan de chipindustrie ASM International zich het beste jongetje van de klas met een winst van 1,1 procent. Apothekersbedrijf Fagron sloot de rij met een min van 2,9 procent.

Op de lokale markt won Inverko bijna 25 procent aan beurswaarde, en steeg daarmee naar krap 9 eurocent per aandeel. Het recyclingbedrijf praat met diverse partijen over strategische samenwerking en het verwerven van een eventueel belang in de onderneming. Inverko meldde ook twee nieuwe contracten.

Glencore won in Londen 7 procent. De mijnbouwer en grondstoffenhandelaar kondigde een pakket maatregelen aan om het vertrouwen van aandeelhouders te herstellen na de koersval dit jaar. Glencore wil onder meer zijn schuldenlast verlagen, nieuwe aandelen uitgeven, het dividend verlagen en onderdelen verkopen. Ook andere mijnbouwers in Londen deden het goed. Zo sloot Antofagasta fors hoger (plus 7,5 procent) en ook Rio Tinto boekte een bescheiden winst (plus 0,7 procent).

In Frankfurt boekte Lufthansa een plus van 0,1 procent. De piloten van de Duitse luchtvaartmaatschappij leggen dinsdag opnieuw het werk neer. Lufthansa heeft het al anderhalf jaar aan de stok met zijn piloten vanwege bezuinigen op de arbeidsvoorwaarden.

De euro was 1,1167 dollar waard, tegen 1,1120 dollar bij het Europese slot op vrijdag. Een vat Amerikaanse olie werd 3,2 procent goedkoper op 44,57 dollar. Brentolie zakte 3,4 procent in prijs en kostte 47,92 dollar per vat.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.