Al het nieuws

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse effectenbeurzen sloten de handelssessie woensdag af met forse winsten. Daarmee herstelden de graadmeters van het verlies dat dinsdag in het laatste uur ontstond. Met de winst maakte Wall Street een einde aan de lange verliesreeks die ontstond door de aanhoudende zorgen over China.

De toonaangevende Dow-Jonesindex sloot uiteindelijk krap 4 procent hoger op 16.285,51 punten. De S&P 500 kreeg er 3,9 procent bij en eindigde op 1940,51 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq won 4,2 procent tot 4697,54 punten.

Marktkenners waren niet verbaasd over de forse winsten in New York. ,,Gelet op de recente verliezen is het geen wonder dat er op de korte termijn een rally plaatsvindt", aldus een handelaar tegen persbureau Bloomberg.

Met name de techfondsen deden het goed. Zwaargewichten Apple (plus 5,7 procent), Google (plus 7,7 procent) en Amazon (plus 7,4 procent) boekten forse winsten. Het aandeel van chipmaker Intel steeg 5,5 procent. Het bedrijf maakte bekend tientallen miljoenen te investeren in een Chinese maker van drones.

De Amerikaanse dienstverlener aan de olie-industrie Schlumberger noteerde een min van 3,4 procent. Het bedrijf liet weten zijn branchegenoot Cameron over te nemen. Met de acquisitie is 14,8 miljard dollar gemoeid. Cameron zag zijn beurswaarde met ruim 41 procent stijgen.

Abercrombie & Fitch zit al enige tijd in de hoek waar de klappen vallen en zag ook in het tweede kwartaal zijn verkopen teruglopen. De omzet was echter wel hoger dan analisten vooraf dachten. Het aandeel van het kledingmerk sloot 9,5 procent in de plus.

Zadenhandelaar Monsanto won 8,6 procent. Het bedrijf maakte bekende de poging om zijn Zwitserse branchegenoot Syngenta over te nemen te staken.

De euro stond op 1,1331 dollar, tegen 1,1393 dollar bij het slot van de beurzen in Europa. De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 0,9 procent tot 38,93 dollar. Een vat Brentolie werd 0,8 procent duurder en kostte 43,57 dollar.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).