Al het nieuws

Van onze redactie

New York - De beurzen in New York hielden woensdag de winsten vast na het besluit van de Federal Reserve om de rente onveranderd te laten op het huidige historisch lage niveau. Twitter was een opvallende daler als gevolg van tegenvallende berichten. Het aandeel verloor meer dan 14 procent.

De Dow-Jonesindex noteerde richting het slot van de handel 0,7 procent hoger op 17.745 punten. De S&P 500 klom 0,7 procent naar 2107 punten. Technologiebeurs Nasdaq won 0,4 procent tot 5109 punten.

Zoals verwacht hield de Fed de rente onveranderd en bleef de deur voor een renteverhoging later dit jaar openstaan. Volgens de Fed laat de Amerikaanse arbeidsmarkt verdere verbetering zien, met een solide groei van de werkgelegenheid. Ook de huizenmarkt en economie gaan verder vooruit, aldus de Amerikaanse centrale bank. De financiële markten denken dat de Fed in september kan beginnen met het verhogen van de rente, die al sinds eind 2008 op het lage niveau van 0 tot 0,25 procent staat.

Twitter publiceerde dinsdag nabeurs zijn cijfers. Beleggers reageerden in eerste instantie positief op de resultaten. Het nettoverlies viel lager uit dan gedacht. Het sentiment sloeg echter al snel om, mede door berichten over een tegenvallende aanwas van nieuwe gebruikers van de onlineberichtendienst. Ook reviewsite Yelp ging in de uitverkoop met een min van 26,6 procent, na een verlaging van de omzetverwachting.

Creditcardmaatschappij MasterCard kampte afgelopen kwartaal onder meer met de dure dollar. Daardoor groeide de omzet nauwelijks, terwijl de winst afnam. Ondanks de zwakke cijfers steeg het aandeel 2,2 procent.

Sigarettenfabrikant Altria kwam met beter dan verwachte resultaten naar buiten, maar verloor 1,4 procent. Verder stond Facebook in de schijnwerpers, al bewaart het bedrijf de kwartaalcijfers tot na de slotbel op Wall Street. In aanloop naar de resultaten won Facebook 1,4 procent.

De euro was 1,0975 dollar waard, tegen 1,1029 dollar bij het slot in Europa. De olieprijzen gingen omhoog na een onverwachte daling van de Amerikaanse olievoorraden. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 1,6 procent tot 48,74 dollar. Brent werd 0,3 procent duurder op 53,46 dollar.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).