Al het nieuws

Van onze redactie
Amsterdam - De halfjaarcijferperiode komt komende week zowel in Europa als de Verenigde Staten op stoom.

Mogelijk biedt dat beleggers enige welkome 'afleiding', na weken waarin hoofdzakelijk Griekenland de richting van de aandelenhandel bepaalde.
Het ziet evenwel ernaar uit dat het begin van de beursweek nog grotendeels in het teken zal staan van thema's die ook vorige week de toon zetten. Hoewel voortgang lijkt te zijn geboekt in het overleg tussen de Grieken en hun schuldeisers, is een definitief akkoord over nieuwe financiële noodsteun nog van veel onzekere factoren afhankelijk.
Verder komen maandag cijfers naar buiten over de economische groei, industriële productie en consumptie in China. Die zullen met extra aandacht worden bestudeerd omdat de Chinese aandelenmarkten de afgelopen weken forse klappen te verduren kreeg. Ook in de Verenigde Staten en Europa leidde dat tot onrust.
In Amsterdam is ASML woensdag het eerste grote beursgenoteerde bedrijf dat de cijfers over het tweede kwartaal naar buiten brengt. Verwacht wordt dat de Veldhovense chipmachinefabrikant de omzet en winst ongeveer op het niveau van een jaar eerder heeft weten te houden. Verder zullen beleggers gespitst zijn op de vooruitzichten voor de rest van het jaar.
Groothandel in voedingsmiddelen Sligro opent donderdag de boeken over de eerste jaarhelft. Het bedrijf heeft volgens analisten kunnen profiteren van economisch herstel, dat zich meestal vertaalt in meer horecabezoek. Ook de afhandelaar van internetbestellingen Docdata komt donderdag met kwartaalcijfers naar buiten. Vrijdag is de beurt aan beddenverkoper Beter Bed.
Het Centraal Bureau voor de Statistiek komt komende week met cijfers over onder meer de internationale handel, de winkelverkopen en de arbeidsmarkt. Elders in Europa zullen met name inflatiecijfers, onder meer in Duitsland en Frankrijk, de aandacht trekken. Donderdag vergadert de Europese Centrale Bank (ECB).
In de VS komen vijf grote banken (Wells Fargo, JPMorgan Chase, Goldman Sachs, Bank of America en Citigroup) deze week met cijfers. Ook de technologiesector op Wall Street is met General Electric, Google, Intel, en Netflix goed vertegenwoordigd op de bedrijvenagenda. Verder staat een belangrijk economisch rapport van de Fed, het zogeheten Beige Book, op de rol.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).