Al het nieuws

Van onze redactie

NEW YORK (ANP) - De effectenbeurzen in New York zijn woensdag licht hoger gesloten, na het rentebesluit van de Federal Reserve. De rente werd zoals verwacht onveranderd gehouden, maar de Amerikaanse centrale bank lijkt wel op koers te liggen om nog dit jaar de rente te verhogen.

De Dow-Jonesindex eindigde 0,2 procent hoger op 17.935,74 punten. De brede S&P 500 steeg 0,2 procent naar 2100,44 punten en de technologiebeurs Nasdaq klom eveneens 0,2 procent, tot 5064,88 punten.

De rente in de Verenigde Staten blijft op het historisch lage niveau van 0 tot 0,25 procent. De Fed gaf aan dat de Amerikaanse economie bescheiden groeit en de arbeidsmarkt aantrekt. Wel werden de groeiverwachtingen voor dit jaar verlaagd, vanwege het zwakke eerste kwartaal toen de economie kromp.

De Fed verklaarde verder dat de rente geleidelijk zal worden verhoogd. Op het moment zijn de omstandigheden nog niet goed genoeg om met een rentestap te komen, aldus Fed-president Janet Yellen in een toelichting. De financiële markten verwachten dat de Fed in september met een renteverhoging komt.

FedEx stond op een min van 3 procent. Het koeriersbedrijf rapporteerde een kwartaalverlies, inclusief eenmalige posten, van bijna 900 miljoen dollar. De omzet dikte wel aan.

Softwarebedrijf Adobe Systems ging 2,5 procent omlaag. Adobe kwam met een tegenvallende omzetverwachting voor het lopende kwartaal. Nabeurs gaf branchegenoot Oracle een kijkje in de boeken.

Aan het overnamefront stonden de medische en farmaceutische sector in de schijnwerpers. Zo meldde de producent van medische technologie Hill-Rom ruim 2 miljard dollar te willen betalen voor branchegenoot Welch Allyn. Botox-producent Allergan neemt het Amerikaanse Kythera Biopharmaceuticals (plus 22,1 procent) over voor bijna 2,1 miljard dollar.

De Amerikaanse overheid meldde dat de olievoorraden in de Verenigde Staten vorige week voor de zevende week op rij zijn gedaald. Een vat Amerikaanse olie zakte 0,2 procent tot 59,86 dollar. Brent steeg licht tot 63,78 dollar.

De euro stond op 1,1337 dollar, tegen 1,1249 dollar bij het slot van de Europese beurshandel.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.