Al het nieuws

Van onze redactie

New York - De aandelenmarkten op Wall Street zijn woensdag overtuigend met winst gesloten. Wall Street kreeg resultaten van onder meer Intel en Bank of America voorgeschoteld. Ook reageerden beleggers positief op de publicatie van een economisch rapport, het zogenoemde Beige Book, door de Federal Reserve.

De Dow-Jonesindex sloot uiteindelijk 0,4 procent hoger op 18.112,61 punten. De S&P 500 klom 0,5 procent naar 2106,63 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq ging 0,7 procent omhoog naar 5011,02 punten.

Uit het maandelijkse economisch rapport van de centrale bank kwam naar voren dat de Amerikaanse economie in de periode van half februari tot eind maart in een matig tot bescheiden tempo groeide. Wel voelde vooral de industrie de gevolgen van de relatief dure dollar, de lagere olieprijs en een strenge winter.

Chipproducent Intel profiteerde van goed ontvangen resultaten en verwachtingen en won 4,3 procent. De resultaten van Bank of America, die in het eerste kwartaal weer winst haalde na een verlies een jaar eerder, kreeg de handen van beleggers minder op elkaar. Bank of America zakte 1,1 procent.

Google stond 0,4 procent hoger. De Europese Commissie heeft een klacht ingediend tegen het bedrijf over vermeend misbruik van de dominante marktpositie en Brussel gaat het besturingssysteem Android onderzoeken. Google heeft de klachten verworpen.

Hudson City Bancorp (min 0,4 procent) bleek een opvallende daler in de S&P 500. Volgens ingewijden wacht het bedrijf een onderzoek naar discriminerende praktijken bij het verstekken van leningen. Dat nieuws zou ook de vermeende verkoop van het bedrijf aan branchegenoot M&T Bank (plus 0,6 procent) in de weg kunnen staan.

De euro was 1,0674 dollar waard, tegen 1,0604 dollar bij sluiting van de Europese beurzen op woensdag. Een vat Amerikaanse olie kostte 5 procent meer op 55,93 dollar. De prijs van Brent steeg 5,1 procent tot 62,86 dollar per vat.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).