Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Het Curaçaose toeristenbureau CTB organiseert van 24 juni tot en met 26 juni de ‘Caribbean International Tourism Safety & Security Conference’. Zoals de naam al doet vermoeden, staat hierbij de veiligheid van de toerist centraal.


Het doel van de conferentie is om het bewustzijn over de veiligheid van het toerisme te vergroten. De conferentie wordt georganiseerd in het World Trade Center. De eerste dag is gereserveerd voor lokale stakeholders, gevolgd door de twee dagen waarin de internationale conferentie centraal staat.
Internationale sprekers zullen onderwerpen als de veiligheid bij luchtvaartmaatschappijen, de veiligheid bij festivasl, toerismepolitie, cruiseveiligheid en mensenhandel aankaarten. Zo komt onder meer Peter Tarlow naar Curaçao. Hij is gespecialiseerd in de impact van geweld en terrorisme op de toeristische sector en economische ontwikkeling. Tarlow is gedurende de ceremonie de ‘master of ceremony’.
Johnson JonRose is communicatiespecialist bij de Caribbean Tourism Organization. Hij spreekt over de uitdagingen die het Caribisch gebied te wachten staat op het gebied van toerisme. Ook aanwezig is Ericka Amorim, zij publiceerde twee boeken over toerisme en de cruise-industrie en zal dan ook spreken over de veiligheid tijdens cruises. Tanya MacLaurin zal het hebben over de veiligheid van eten.
Ook het hoofd van de politie van Charleston zal aanwezig zijn. Hij spreekt over festival security. De uit Buenos Aires afkomstige Ana Sverdlick is aanwezig op de conferentie om met de aanwezigen over gedachten te wisselen over mensensmokkel. De laatste internationale spreker is Nathaniel Tarlow. Deze advocaat uit Texas spreekt over de juridische kant van toerisme.
Meer informatie over de Caribbean International Tourism Safety & Security Conference is te verkrijgen via de website van de organisatie. Daar kan ook worden geregistreerd voor de conferentie, die van 24 juni tot en met 26 juni plaatsvindt.

www.curacao.com/ssc


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.