Al het nieuws

Door Els Kroon
Willemstad - Het cruiseschip Zenith van rederij Pullmantur - op de foto afgemeerd in de haven van Bonaire - deed gisteren voor de vijfde keer Curaçao aan op haar route door de Zuid-Caribische zee.


OPZenith wekelijkse gastDaarbij volgt het 208 meter lange schip met ruim 1.300 passagiers bijna dezelfde route als haar voorganger, de Monarch, die net als de Zenith de gelegenheid bood op te stappen op Curaçao. Daar maakten in de afgelopen weken honderden passagiers uit de ABC-eilanden en Nederland gebruik van. De Curaçaose immigratiedienst heeft daarvoor een eigen kantoortje op het haventerrein van de megapier ingericht, waardoor het in- en ontschepen vloeiend verloopt.
Zenith gebruikt de stop op Curaçao momenteel ook voor extra onderhoudswerkzaamheden waardoor de passagiers uit de overige opstapplaatsen in Panama en Colombia ruim de tijd krijgen om Curaçao ook ‘by night’ te verkennen. Zenith blijft tot 16 oktober in het Zuid-Caribisch gebied en wordt dan waarschijnlijk weer vervangen door de Monarch, die Puerto Limon in Costa Rica in haar schema opneemt. Beide schepen hanteren een all inclusive-concept, dat een heel ontspannen sfeer aan boord creëert voor zowel passagiers als de 600 koppige bemanning.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.