Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Ruim zeventig bemanningsleden van het fregat Zr.Ms. Van Amstel van de Koninklijke Marine hebben zaterdag geholpen met het opruimen van de olievervuiling aan de noordkust van Curaçao.

marine2
Het stationsschip van Defensie in het Caribisch gebied ligt op dit moment in de haven van Willemstad. De bemanning stak op verzoek van de Maritieme Autoriteit Curaçao de handen uit de mouwen tijdens een schoonmaakactie bij Wakawa, Boka Ascension en de Sint Jorisbaai. Dat gebeurde in samenwerking met onder andere Stichting Uniek Curaçao en Sea Turtle Conservation Curaçao.
De mannen en vrouwen van de marine struinden gewapend met afvalzakken, harken en scheppen de kust af op zoek naar olieresten. Zij verzamelden zakken vol met vervuild materiaal. De olieresten werden gevonden op zwerfafval en zeewier, maar ook op stenen en half weggezakt in het zand op de stranden.
De olieresten werden rond 22 mei eerst op Bonaire aangetroffen en een week later ook op Aruba en Curaçao. De olie is naar alle waarschijnlijkheid afkomstig uit de olieraffinaderij op Trinidad door een lek in een olietank. Ook op Bonaire en Aruba heeft het personeel van Defensie in het Caribisch gebied meegeholpen met het opruimen of in kaart brengen van de vervuiling, aldus de Commandant der Zeemacht in het Caribisch gebied.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.