Al het nieuws

Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - De kustwacht heeft in de nacht van maandag op gisteren samen met de politie 51 Venezolanen aangehouden die illegaal aan land wilden komen. venezolanenDe arrestaties vonden plaats nabij Fuik.
Het maritiem patrouillevliegtuig van de kustwacht detecteerde rond middernacht twee verdachte go-fasts, beide ten zuidoosten van Curaçao. Twee SuperRhibs en de kustwachthelikopter werden ingezet. Tevens werd een patrouille van de kustwacht en de politie naar Fuik gedirigeerd, waar een zoektocht werd ingesteld. Daar zijn negentien personen, van wie negen vrouwen en tien mannen - allemaal uit Venezuela - aangetroffen, die vermoedelijk zijn afgezet door een van de twee go-fasts.
De twee SuperRhibs hebben de twee go-fasts op het water onderschept. Op een van de go-fasts, die zich ten zuiden van Caracasbaai bevond, zaten nog eens dertig opvarenden en op de andere - ten zuiden van Fuik - zaten twee opvarenden. Beide vaartuigen zijn opgebracht naar het kustwachtsteunpunt te Parera. Aldaar zijn alle personen, van wie veertien vrouwen en achttien mannen - ook allemaal met de Venezolaanse nationaliteit - na een veiligheidsfouillering overgedragen aan de politie. De hele groep wordt vastgehouden in afwachting van nader onderzoek in de zaak en vervolgens deportatie.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.