Al het nieuws

Door Joop Kooijman
Willemstad - De windturbines die de afgelopen weken indruk maakten vanwege hun grootte en het vervoer ervan over de weg, hebben ook een lange zeereis achter de rug.

zeemolens

De losse onderdelen van de windmolens van Aqualectra legden een reis af van 9.000 kilometer van West-Europa naar Curaçao. Wegens de risico’s verbonden aan het vervoer van kostbare goederen over de oceaan, werd een eersteklas rederij benaderd, te weten de Spliethoff group uit Amsterdam met meer dan 100 zeeschepen en bijna honderd jaar ervaring. Iedere drie weken arriveert er een Spliethoff-schip met essentiële lading voor Curaçao. De damwandonderdelen voor de nieuwe werf werden ook door een schip van deze rederij aangevoerd. Met het 13.558 gross ton metende en bijna 157 meter lange motorschip Donaugracht werd deze kostbare lading naar Curaçao gebracht. Naast lading voor andere bestemmingen, had de Donaugracht vijf windturbines van het Deense fabricaat Vestas met een totaal maximumvermogen van 33 megawatt aan boord. Bovendien vervoerde het schip speciale trailers van Ter Linden, die nodig waren om deze bijzondere lading naar Tera Kòrá te kunnen vervoeren. De Muntgracht heeft deze ‘rolling equipment’ op 3 april weer opgehaald en is nu op weg naar Nederland.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.