Al het nieuws

Van een onder verslaggevers
Willemstad - Teatro Luna Blou heeft een moeilijke tijd achter de rug, maar met hulp vanuit de theaterwereld, het bedrijfsleven en subsidie van de overheid heeft het zich staande weten te houden.

lunablou

Om de voortgang veilig te stellen, is Teatro Luna Blou nu op zoek naar een partner, die kan helpen bij het opbouwen van een nieuwe, stabiele en creatieve toekomst.
Begin vorig jaar werd duidelijk dat Teatro Luna Blou en La Tentashon een moeilijke periode doormaakten. In artistiek opzicht liepen de zaken goed, maar financieel verkeerde het theater in zwaar weer.
Mede dankzij de hulp van performers die hun werk gratis ter beschikking stelden, hield het theater zich staande. Daarnaast kwam er een gift van een commercieel bedrijf. Ook een fonds reikte de helpende hand. Het personeel werd vervolgens teruggebracht tot een noodzakelijk minimum.
Al deze factoren hebben bijgedragen aan het behoud van het theater. Ook La Tentashon is weer ‘up and running’. Het theater beseft nu hoe kwetsbaar het is. Om problemen in de toekomst te voorkomen, zal het theater de komende periode kritisch kijken naar het te voeren beleid.
Daarnaast wordt er dus gezocht naar een partner die binnen het theaterbestel voor de organisatorische en financiële aspecten kan zorgdragen. Op die manier hoopt het theater een creatieve toekomst tegemoet te gaan.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.