Al het nieuws

Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - De lokale sportman Randhy Cuevas heeft de Christoffelberg gisteren wel 15 keer beklommen. Dat is tweemaal meer dan de 13 keer die hij voor ogen had. Deze sportieve daad heeft zeker 25 mille opgeleverd, zo liet de organisatie van Ride for the Roses gisteren weten.


CuevasVlak na middernacht begon Cuevas aan zijn eerste klim. Toen hij in de vroege ochtend de zesde had voltooid, was dat meteen ook de vierduizendste keer dat Randhy Cuevas die berg had bedwongen, wat op zichzelf al indrukwekkend is. Maar hij ging door. Toen hij na de achtste keer beneden kwam, waren er al de eerste groepen, inclusief toeristen, die zelf ook aan de klim begonnen. Zij maakten foto’s met hem uit steunbetuiging.
Elke keer dat hij beneden kwam, werden zijn gezondheid en gemoedstoestand gecontroleerd. Cuevas was niet moe, maar de kou van de vroege ochtend ondervond hij wel. Als dat niet het geval was geweest, had hij wellicht het aantal beklimmingen nog verder kunnen opvoeren, zo meent Stichting Ride for the Roses. Toen Randhy tegen 13.00 uur de dertiende voltooid had, liet hij weten nog niet te stoppen. Hij haalde de 13 keer voor Ride for the Roses, maar klom vervolgens nog twee keer voor zichzelf. Uiteindelijk rondde hij om 15.15 uur de 15 keren af.
Toen Cuevas na de 15e keer de berg te hebben beklommen naar beneden kwam, wachtte voorzitter Robbin Martina van de stichting Ride for the Roses hem op met een boeket rozen, als blijk van waardering voor de bijdrage van de Curaçaose sporter voor het goede doel. Het boeket bestond uit 15 rozen – 13 witte en twee rode.
Ook aanwezig waren andere vertegenwoordigers van Ride for the Roses Curaçao, zoals het Prinses Wilhelmina Fonds, verschillende supporters van het Rode Kruis, de Koninklijke Marine, het Christoffelpark, de nieuwsmedia en andere belangstellenden. ,,Randhy Cuevas heeft laten zien wat het betekent je zinnen ergens op te zetten, en dan ook door te zetten om ervoor te gaan; grote inspanningen te verrichten om moeilijkheden te overwinnen”, aldus Martina. ,,Hij heeft hiermee nog eens bewezen een sterk karakter te hebben en zo enorm bij te dragen aan het goede doel van Ride for the Roses.”
Het financiële doel is overigens ook overtroffen, zo laat de stichting weten, die aanvankelijk minimaal 13 mille als streefbedrag had gehanteerd. ,,Dankzij deze actie van Randhy Cuevas kan de penningmeester nu 24 mille bijschrijven.”


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.