Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers 

Willemstad - Een zwarte bladzijde in de geschiedenis van het Land Curaçao. Zo beschrijft het nieuwe kabinet-Koeiman de revolte van gisteren in de Staten. De Openbare Vergadering liep gisterochtend volledig uit de hand.
muiterijMinister-president Hensley Koeiman (MAN) betreurt de ‘inbreuk op de democratie’. ,,De oppositie moet de regering controleren, maar kan niet het democratische proces verstoren in een poging naar de macht te grijpen”, zegt Koeiman. ,,De volksvertegenwoordiging in het parlement bestaat uit 21 Statenleden. En niet veertien. Pas wanneer het parlement compleet is, kan worden vastgesteld of er daadwerkelijk sprake is van gebrek aan vertrouwen in het nieuwe kabinet.”
De aantijging dat het nieuwe kabinet illegaal zou handelen, doet Koeiman zeer. ,,In aanloop naar deze eerste openbare vergadering hebben wij ons terdege laten informeren door juristen, en door enkele griffiers. Op geen enkel moment hebben wij van de experts vernomen, dat wij niet volgens de wet handelden. Het kabinet was ervan overtuigd te goeder trouw en eer te zijn.”


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.