Al het nieuws

Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - Op marinebasis Parera is gisterochtend de nieuwe landmachtcompagnie in de West aangetreden.

landmacht

De Charlie-‘Beren’-compagnie van het zeventiende pantserinfanteriebataljon uit Oirschot heeft het overgenomen van de Bravo-‘Coyote’-compagnie van het 44e pantserinfanteriebataljon.
De hoofdtaak van de landmachtcompagnie in de West is het ondersteunen van lokale autoriteiten met het leveren van harde of zachte militaire bijstand. De B-compagnie heeft meerdere malen gereed gestaan om bijstand te leveren, bijvoorbeeld toen orkaan Matthew Curaçao dreigde te raken. Daarnaast heeft een gedeelte van de compagnie ondersteuning geleverd aan het Openbaar Ministerie in de zaak Drum, het onderzoek op Bonaire in de zaak van de doodgeschoten politieagent Ferry Bakx. Een aantal landmachters is ook mee geweest naar Haïti om daar noodhulp te bieden na de passage van orkaan Matthew. Hiernaast heeft de landmachtcompagnie een druk oefenprogramma op het eiland, aldus Defensie in een persbericht. ,,Dit programma voeren zij voor een groot gedeelte uit met de collega’s van de Curaçaose Militie. Zij zijn tenslotte experts in de omgang met de zware klimatologische en geografische omstandigheden op het eiland en kunnen de mannen uit Nederland goed ondersteunen.”


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).