Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Een grote schoonmaakactie op de vlakte van Hato heeft gisteren 350 Selikor-zakken afval opgeleverd.
De schoonmaakactie was georganiseerd door de Child First Foundation (CFF).

schoonmaak

Ongeveer honderd vrijwilligers maakten gisteren het gebied rond San Pedro schoon. Bijna een derde van de vrijwilligers bestond uit kinderen, waaronder scholieren van de After School Academy van Kolegio Nechi Pieters te Buena Vista, de Marnixschool en het Radulphus College. Ook het vrijwilligerskorps van de Brigada di Seguridat i Formashon hielp mee met de schoonmaak.
Volgens Melinda Domacassé van CFF is er gekozen voor San Pedro, omdat dat deel van het eiland vaak over het hoofd wordt gezien, ondanks dat een speciale plek is waar mensen vaak fietsen, wandelen en mediteren. Op de vlakte zelf lag veel zwerfafval, maar het merendeel van het verzamelde afval was aangespoeld. Het gaat hierbij om producten die helemaal vanuit Afrika door de stroming zijn meegevoerd, maar ook is er afval gevonden uit Venezuela, dat rond het eiland is meegevoerd door de stroming en door de passaatwind en aan de noordkant terecht is gekomen.
Child First Foundation bestaat sinds 2009 en heeft tot doel tot een betere en meer bewuste Yu di Kòrsou te komen, die gezond is en vreedzaam leeft. De stichting wil dit bereiken door aandacht te besteden aan een holistische benadering van opvoeden, waaronder het belang van goed eten, genoeg slapen en een bewuste goede ademhaling.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.