Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Het hondenhokkenproject dat stichting I-Animal dit jaar is begonnen heeft in ‘dierenmaand’ oktober het aantal van 50 geleverde hokken gepasseerd.

hondenhok
Dit betekent, aldus Siegmond van Lamoen, dat er in de praktijk wel meer dan 50 honden nu de beschikking hebben over een deugdelijke plek om te schuilen tegen zowel zon als regen: ,,Want bij sommige huishoudens maken er meer dan één hond gebruik van zo’n hok.”
Naast het bewustmaken van de bevolking over het belang van goede huisvesting voor de honden, wordt er ook direct gewezen op de essentie van vers water en voldoende volwaardig voer. ,,Vandaar dat er ook twee roestvrijstalen bakken worden geleverd bij de hokken die ook nog in de daarvoor gemaakte gaten dienen te worden geplaatst, zodat de honden ze niet omver kunnen gooien of ermee kunnen gaan stoeien.”
Van Lamoen maakt duidelijk: ,,Van kleine tot grote honden en van ras tot geen ras en behorend bij een huis of op straat, allerlei honden maken er nu gebruik van. En de uitstraling plus bewustwording is wat voor I-Animal het belangrijkste is.”
Wat ook als zeer positief wordt ervaren is dat er meer bedrijven zijn die het project steunen met donaties aan materialen, terwijl er ook diverse enthousiaste vrijwilligers meehelpen bij de productie van de hondenhokken.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).