Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Het Curaçao Film Institute (CFI) heeft een historisch Memorandum of Understanding (MoU) getekend met de bekende filmmaker en oceaanbeschermer Fabien Cousteau.

cousteau

Binnen het MoU is overeengekomen het Fabien Cousteau Ocean Learning Center (OLC) naar Curaçao te halen. Het Curaçao Film Institute (CFI), Fabien Cousteau, en Relativity Education hebben ook afgesproken om een Fabien Cousteau OLC Underwater Cinematography Program op te richten binnen de Relativity School Curaçao branch campus. Studenten die aan dit programma meedoen zullen de exclusieve mogelijkheid krijgen om de kunst van het onderwaterfilmen te studeren onder leiding van Cousteau. Zij zullen ook de kans krijgen om mee te werken aan projecten zoals het documenteren van OLC-programma’s, het genereren van visuele content voor zowel marketing als educatieve doeleinden, en meewerken aan de documentaires van Cousteau.
Fabien Cousteau is de kleinzoon van de wereldberoemde oceaan-ontdekkingsreiziger, filmmaker en natuurbeschermer Jacques-Yves Cousteau. Ook Fabien streeft het behoud van de mariene ecosystemen na en produceerde de documentaire ‘Shark: Mind of a Demon’ en nam deel aan de PBS tv-serie ‘Ocean Adventures’. In juni 2014, als eerbetoon aan zijn grootvader, daalde hij voor de kust van de Florida Keys af om te beginnen aan ‘Mission 31’. Dit had als doel het breken van zijn grootvaders record van 30 dagen onder water wonen. Fabien brak het record en verzamelde in zijn tijd onder water veel onderzoeksgegevens. De ervaring inspireerde Fabien Cousteau tot de oprichting van het Oceaan Learning Center om daarmee mensen bewust te maken van het belang van het beschermen en behouden van de onderwaterwereld.
CFI gelooft dat gebruikmaken van de prachtige zee rondom het eiland, in combinatie met de Fabien Cousteau-merknaam, de onderwatercinematografieschool, en de door CFI geplande boven- en onderwaterstudio’s, Curaçaos plaats als een internationale leider in onderwatermediaproductie zal versterken.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.