Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Tweeduizend vrijwilligers, waaronder 177 onderwaterduikers en zeshonderd kinderen, hebben afgelopen zaterdag meegedaan aan de vierde editie van de Curaçao Clean Up. De organisatie spreekt van een groot succes.

cleanup
Op meer dan dertig locaties staken de vrijwilligers afgelopen zaterdag de handen uit de mouwen, volgens de organisatie als protest tegen de grote vervuiling op het eiland en om Curaçao een stukje mooier te maken.
Volgens de organisatie is er weer een belangrijke stap gezet in de bewustwording om netjes met het eiland om te gaan. Zo vertelt Maarten Schakel, voorzitter van Stichting Curaçao Clean Up, dat er op veel plekken beduidend minder vuil lag, zoals rond het SDK-stadion en op het strand van Marie Pampoen. Hij stelt daarnaast dat de milieuwetgeving sinds dit jaar is ingegaan met bijbehorende boetes. ,,Dat is een belangrijke stap en we doen een beroep op de politie om zich actiever in te zetten om vervuilers op de bon te slingeren”, aldus Schakel.
Het exact aantal kilo’s aan ingezameld afval is nog niet bekend, want de laatste containerbakken worden in de loop van vandaag gewogen bij Selikor. Wel zegt Schakel dat het totaalgewicht minder is dan vorige jaren, toen ook wasmachines, koelkasten en andere zware apparatuur werden opgeruimd, en de nadruk dit jaar op zwerfvuil lag.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).