Al het nieuws

Van een onzer verslaggeefsters

Willemstad - Oud-Girobankdirecteur Eric Garcia heeft de 11 miljoen dollar die hij bij het faillissement van de Venezolaanse Banco Maracaibo nv heeft verduisterd, aan investeerders geleend. Dat verklaarde hij woensdag ter terechtzitting bij het aanvechten van de tegen hem gevorderde faillissementsgijzeling, zoals blijkt uit het vonnis dat in handen is van deze krant.

garcia
Garcia, die door raadsman Kid Martina wordt vertegenwoordigd, verklaarde voorts dat deze investeerders aan wie dat geld door hem is geleend, tot op heden niet zijn aangesproken. Om welke investeerders het zou gaan, is vooralsnog onbekend.
Advocate Valerie Maria, die als curator dient in het faillissement van Banco Maracaibo, heeft ter zitting van 21 september gemeld dat er inmiddels verschillende andere vorderingen zijn ingediend, waaronder door de Ontvanger voor 700.000 gulden en door Giro Mandate en Totalbank voor onderscheidenlijk 3,5 miljoen dollar en 56.000 dollar.
Door Garcia is ter terechtzitting het bestaan van deze nader ingediende vorderingen niet weersproken. Hij heeft aangegeven niet in staat te zijn de vordering van 11 miljoen dollar van Banco Maracaibo nv te betalen. ,,Uit voorgaande blijkt reeds summierlijk dat sprake is van een situatie waarbij opposant (Garcia, red.) is komen te verkeren in een toestand dat hij heeft opgehouden te betalen”, zo staat in het vonnis te lezen. Het verzet van Garcia tegen zijn faillietverklaring is door het gerecht daarom afgewezen.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.