Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - In het APC-complex, tegenover het maandag afgebrande Sentro Pro Arte, zijn geen sporen van asbest aangetroffen. Het gebouw is vrijgegeven door de gezondheidsdiensten.

spaapc
Dat zegt Serving Keli van Geneeskunde en Gezondheidszaken (G&Gz). Het complex en het kantoor van Curinde aan de Emancipatieboulevard werden uit voorzorg gesloten omdat er mogelijk met de rook asbestdeeltjes waren meegekomen en neergeslagen. Alleen voor Curinde is er nog geen uitslag van de analyse van de monsters. In afwachting daarop blijft het kantoor waarschijnlijk nog twee dagen gesloten en is de organisatie alleen voor noodgevallen telefonisch bereikbaar via 7376000.
Ook voor het vakbondsgebouw SSK dat tegenover Sentro Pro Arte ligt, gold het advies de deuren te sluiten. Volgens Keli hebben de leden er zelf voor gekozen toch naar binnen te gaan. Op het moment dat de brand ontstond hadden de bonden een algemene vergadering in verband met het conflict van de werknemersvakbond SGTK en aannemersvereniging AAV over een nieuwe cao voor de contractarbeiders die op de terreinen van Refineria Isla werken. De politie onderzoekt de zaak. ,,De brand is aangestoken, maar het onderzoek naar de dader is nog gaande”, zei minister van Justitie Nelson Navarro gistermiddag.
Het terrein rond het voormalige cultuurcentrum is direct na de brand afgesloten. Voor bepaalde delen van het gebouw is destijds asbest gebruikt. Een zone in westelijke richting onder de rook van de brand werd dinsdag tot risicogebied aangewezen. Daar liggen alleen kantoren. Bewoners in de omgeving liepen geen gevaar omdat hun huizen ‘bovenwinds’ staan.
Of het Algemeen Pensioenfonds van Curaçao (APC) en de Centrale Hypotheekbank direct weer in de kantoren trekken is de vraag. Beide lieten in een persbericht weten ‘door de rookoverlast’ geen diensten vanuit het complex te kunnen bieden. De directie van APC zegt nadat de resultaten van het onderzoek naar verontreinigingen bekend zijn ‘opnieuw na te laten gaan of de situatie in orde is’. Het pensioenfonds is tijdelijk verhuisd naar het Blue Business Centre aan de Neptunusweg en telefonisch bereikbaar op 4343000. De Centrale Hypotheekbank liet, nog voordat het complex weer werd vrijgegeven, weten ‘tot nader bericht’ gesloten te zijn en was in afwachting van een nieuwe locatie alleen telefonisch (431100) en via e-mail of de Facebookpagina bereikbaar.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).