Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - ,,We voelen jullie pijn”, dat was de boodschap van de politiek aan bijna tweehonderd studenten van de Universiteit van Curaçao (UoC), tijdens het verkiezingsdebat op de universiteit gistermiddag.

debat
Meer geld naar het universitair- en hoger beroepsonderwijs, honderd beurzen voor armlastige studenten, meer postdoctorale opleidingen en leerstoelen en kwijtschelding van de studieschuld; dit waren enkele van de voorstellen die de veertien politici het jonge publiek tijdens het debat voorschotelden.
Negen politieke partijen die aan de verkiezingen van 30 september deelnemen, hadden gisteren een of twee vertegenwoordigers naar het debat gestuurd. Deze lieten zich van hun beste kant zien als voorvechters van het hoger onderwijs, zoals ze zich als kampioen van het toerisme en van de economie presenteerden, tijdens de vorige twee debatten over die onderwerpen vorige week en drie weken geleden.
Veelal zeiden alle debaters de pijn van de studenten te voelen, veroorzaakt door het hoge collegegeld, de slechte verbinding van het openbaar vervoer naar de UoC en de veelal gebrekkige faciliteiten aan de universiteit. Het oogstte weinig applaus en lauwe reacties vanuit het publiek.
Op herhaaldelijke vragen van de studenten met welke zware begrotingsmaatregelen de aanstaande bestuurders van Curaçao hun beloften wensen waar te maken, kwam veelal geen concreet antwoord. Want het is verkiezingstijd. En zoals Geraldine Gaari van PAIS tussen neus en lippen door opmerkte: ,,Wij allen zijn verkopers.”


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).