Al het nieuws

Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad – Gezien het huidige criminaliteitsbeeld op de eilanden, zal het Openbaar Ministerie zich de komende jaren gaan focussen op de aanpak van drie criminaliteitsvormen. Dat heeft procureur-generaal Guus Schram gisteren bij de installatie van nieuwe leden van het OM bekendgemaakt.

crimifocus
Het gaat om de volgende vormen van criminaliteit: ,,De grensoverschrijdende ondermijnende criminaliteit die vaak de fundamenten van onze rechtsstaat aantast, de High Impact Crimes, zoals geweld- en levensdelicten, die een grote invloed hebben op het veiligheidsgevoel, en de veelvoorkomende criminaliteit die in de directe leefomgeving zorgt voor veel overlast en onbehagen. Daarnaast wil het OM serieus werk blijven maken van het afpakken van crimineel vermogen, om ervoor te zorgen dat misdaad niet langer loont.”


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).