Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De fractie van MFK heeft een spoedvergadering van de centrale commissie van de Staten aangevraagd over arbeidsonrust op Curaçao.

mfkDaarbij zouden de vakbond voor contractarbeiders SGTK en de centrales SSK en CGTC ook uitgenodigd moeten worden.
MFK-leider Gerrit Schotte heeft de brief met het verzoek persoonlijk aan Statenvoorzitter Mike Franco overhandigd. In de brief schrijft de fractie dat wegens de gespannen situatie die al meer dan een week heerst rond de contractarbeiders bij de Isla-raffinaderij, het gewenst is de bonden te horen. Ook de stakingscommissie zou daarbij aanwezig moeten zijn.
Het parlement moet zijn verantwoordelijkheid nemen voor het uit de hand loopt, aldus MFK. De Staten moeten als hoogste orgaan van het land proberen een oplossing te bereiken, zodat de arbeiders weer aan het werk kunnen gaan.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).