Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De Curaçaose Droogdokmaatschappij (CDM) en Damen Shipyards tekenen deze week het eindcontract voor een strategisch partnerschap.

damen

Dat zei de minister van Economische Ontwikkeling (MEO) Eugene Rhuggenaath (PAR) afgelopen zaterdag tijdens het politiek debat over de economie op de Universiteit van Curaçao (UoC).
Met het contract zal het Nederlandse scheepsreparatiebedrijf de operationele activiteiten van CDM gedurende de komende vijfentwintig jaar op zich nemen. Damen en CDM Holding zullen samen in totaal zeventig miljoen gulden investeren in de infrastructuur en faciliteiten van het Curaçaose Dok.
Volgens minister Rhuggenaath blijven met de samenwerking drie- tot vierhonderd banen behouden en creëert de economische ‘spin-off’ op termijn meer werkgelegenheid in de scheepvaartindustrie. Ook gaat Damen in samenwerking met de Curaçaose overheid investeren in een bedrijfsschool, die opleidingen en training verzorgt voor werknemers.
Tegenover deze krant stelde Rhuggenaath dat de inkomsten voor de overheid met de nieuwe samenwerking ‘niet bijzonder groot’ zijn, maar dat het wel een ‘mooie basis’ voor de toekomst vormt.
Eind vorig jaar ging de ministerraad akkoord met het opstarten van het traject voor het aantrekken van een strategische partner voor CDM. De verwachting was dat het contract deze maand al zou worden getekend, maar dit werd uitgesteld, volgens de minister omdat de ‘puntjes nog op de i moesten worden gezet’.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).